Kat sini aku nk buat pengakuan tulus ikhlas hehee pasal karipap ni...sebenarnya kan kan kan takpa la ek biarlah mengaku jer..aku kan selama ni x reti tau buat karipap slalu beli jer..ehmmm ayat tak reti tu cam bodoh sgt la aku rase cop cop tukar bukan tak reti sebenarnye tak penah pun buat karipap & tak de inisiatif pun nk buat karipap selama ni..al kisahnya satu hari tu hubby aku dok beria2 suh jugak buat karipap so ni semua demi rase kasih sayang kat dia jugak la aku gagahkan diri buat karipap (harap2 dia baca la statement sayang aku tu mana tau dpt hadiah lak lps ni heheee)...puas la dok surf kat internet cara2 nk buat karipap (korang jgn la gelakkan aku yekk tau la korang terer buat karipap..saya budak baru belajar yaaa).
So hari tu aku & hubby beli bahan nk buat karipap...beli tepung & beli daging jek sbb lain2 semua ade kat umah....memandangkan hubby aku ni seorang yang sangat suka memasak diulang yaaa sangat suka memasak & demi jugak nk menyenangkan isteri dia yang penyayang ni hehehhh makanyeee hubby aku kata okkk bab buat inti biar dia yg uruskan..ooo mak aiiii i lap u my dear so aku fokus bab buat sarung karipap jek hehe...mudah kannn untung aku dpt laki yg rajin ke dapur ni..esok dinda nk makan lamb chop leh tak sayang hahaaaaaa...
Aku nk citer bab inti karipap tu pulak..aku ingatkan hubby aku nk buat inti kentang ker or inti sardin (aku request inti sardin tpi kena reject huhuuu)..rupenye dia buat inti daging..bukan nk puji lak tapi isss puji gak la kaedahnye jugak inti daging hubby aku buat ni mak aiii sedap bangat kooo...pandainye ko masak bang oiii..aku intai gak apa dia letak..so instead letak serbuk kari dia tukar letak serbuk kurma & rase dia memang malatoppp...kalu korang yg biasa buat inti guna serbuk kari cer tuko pakai serbuk kurma lak..mmg sedap (tekak aku la..jgn marah kalau x sedap ek tekak memasing kan)...
Lepas ni aku plan nk buat frozen karipap lak buat byk2 pastu simpan dlm freeze bila2 nk makan goreng jek..tapi bila tu ek entahhhhh...
No comments:
Post a Comment